Кандидат-депутатът от ГЕРБ Стоян Стоев създава Инициативен комитет за нов закрит плувен басейн в Сандански

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Стоян Стоев създава Инициативен комитет за нов закрит плувен басейн в Сандански

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Стоян Стоев създава Инициативен комитет за изграждане на закрит плувен басейн в Сандански. Идеята бе подкрепена на среща с представителите на плувните клубове в града – Николай Вакареев, Валентин Митрев и Божидар Граматиков.

“С всички успехи, които имаме през последните години в плуването, вие доказахте, че изграждането на закрит плувен басейн не е в интерес само на Сандански, а на цяла България. Защото тук се изграждат спортисти, които имат всички предпоставки да бъдат сред най-добрите в света“, подчерта Стоян Стоев. По думите му именно затова се предлага да има и Инициативен комитет, който да бъде подкрепен на максимално широка база, в това число от хора извън пределите на общината. „С това ще покажем, че спортната общественост припознава тази кауза и ще имаме още повече основания да се борим за целево финансиране за нейното реализиране“, допълни Стоян Стоев.

„Изборите идват и си отиват. Предизборните кампании не трябва да са време за обещания, а за каузи които имат заряд да обединят обществото. Затова искам и да поставим началото на инициатива, която да бъде много по-голяма от изборите и която независимо от резултатите на 4 април, ще се борим да бъде завършена“, подчерта Стоян Стоев. Той поясни, че разговори в тези посоки са водени с Министерството на младежта и спорта и целта е постижима.

Треньорите в плувните клубове коментираха, че нуждата от закрит плувен басейн е огромна. Само така може да има устойчиво развитие на плувния спорт в Сандански и продължаване на високите резултати в него. Те подчертаха и че през годините са коментирани различни варианти за изграждане на такъв плувен басейн и нееднократно са давали своето мнение и изисквания към него. Към момента при минусови температури подготовката на децата на практика блокира, което затруднява и конкурентното им представяне на състезания и надпревари.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини