Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентския вот, веднага отиваме на предсрочни избори

Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентския вот, веднага отиваме на предсрочни избори

Ако ГЕРБ загуби президентските избори, веднага ще обявява предсрочни избори, защото вотът ще е оценка и за това управление, заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV.

БСП казват, че ще търсят различен, общ кандидат. От Реформаторския блок казват, че дават на гражданския си съвет да посочи някого, ДПС си казаха заявката, патриотите - най-ясно се заявиха, че ще извадят кандидат с национално-патриотична платформа. Да попитам колегите - щом президентските избори са толкова важни, защо лидерите не излязат. Не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем за държавата. БСП има нов лидер, какво по-естествено има от това г-жа Корнелия Нинова да се кандидатира, предизвиквам ги. Радан Кънев да излезе веднага. Народът ще ни подреди. Ако загубя президентските избори като партия, вечерта свиквам предсрочни парламентарни избори, подчерта още един път той.

Ако партиите продължат да бягат от отговорност, и аз мога да отида в БАН, да намеря един професор и да кажа - това е нашият кандидат. Много е важно профилите на кандидатите да са такива, че да будят симпатии и доверие, а партиите да гарантират, че те ще продължат евроатлантическата политика. Имаме кандидат, щях да го кажа още през юни, но всеки ден журналистите ме питат за това. И ще го кажа през септември, допълни той.

По думите му дезертирането на политическите партии да носят отговорност за това, което предлагат, може да ни вкара във война утре.

Президентът пътува навсякъде, прави различни договорки, може всичко да стане, допълни Борисов. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини