Електронният регистър за ваксини започва да действа отново

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 възобновява запасването за имунизация. Това стана възможно, след като  Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди ефикасността и безопасността на AstraZeneca, а изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с оксфордската ваксина.

Всички лица, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне. Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.

Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от 20 март (събота) на адрес https://www.his.bg/bg/reservation

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини