България се затваря за 10 дни, но ще има избори

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Пълен локдаун за 10 дни в страната от понеделник заради борбата с пандемията в цялата страна от понеделник. Това обявиха здравните власти на седмичния брифинг в Министерския съвет. Мерките идват на фона на хилядите нови случаи на COVID-19 на дневна база и рекордния брой хоспитализирани в болниците в цялата страна.

„Ситуацията в страната за последните 2-3 седмици - продължават да се увеличават случаите на пациентите в лечебните заведения, както и положителните проби. Всичко това ни мотивира да предприемем ограничителни мерки за цялата страна, които да бъдат въведени от понеделник и да бъдат с продължителност десет дни”, посочи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Избори обаче за Народно събрание ще има, всичко е обезпечено, гарантирано е здравето на участници в изборния процес, каза още Ангелов.

Ето какви са мерките:

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома или офиса.

- Всички юридически или физически лица, които са собственици или управляват обекти - места за хранене в хотелите, следва да организират дейността си по начин, който осигурява изхранването на гостите по стаите;

- Преустановяват се посещенията в игралните зали и казината;

- Преустановяват се посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки. Изключения се допускат за обектите, предлагащи хранителни стоки, представляващи магазини тип супермаркет или хипермаркет.  

- фитнес центрове и зали за групови занимания

- всички културни мероприятия - кина, музеи, театри и др.

- екскурзии, групови туристически пътувания;

- масови обществени мероприятия на открито; 

- учебни занятия в училища и центрове за личностно развитие;

- учебния процес в университетите, като има някои изключения;

- посещенията в детските градини

 - спират частните тържества.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини