Два пъти повече болни с Ковид само за 2 седмици

Два пъти повече болни с Ковид само за 2 седмици

В момента средната стойност на заболеваемостта в страната е 551 на 100 000 души. Това е нарастване с 40% в сравнение с миналата седмица, а на базата на две седмици - с 94%. Това каза днес на редовния брифинг на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че има много стръмно покачване на кривата на смъртността – за една седмица с 46%, а за две седмици – със 124%.  

На трето място сме в света по интензивност на нарастване на смъртните случаи след Чехия и Унгария. Това са данни от специализиран сайт към „Ню Йорк Таймс”. На седмо място в света сме по нарастване на случаите, регистрирани на ден. На четвърто място в Европа сме по интензивност на нарастване на случаите.  

В болниците нарастването е с 18% на седмична база, бяха 6600, сега са 7804. В интензивни отделения са били 502, в момента са 609, с 21% е увеличението.

740 легла миналата година имахме, с големи усилия ги мобилизирахме до 1400, сега вече е увеличена с 10 пъти готовността ни за болнични легла, каза още Мутафчийски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини