Владимир Миленков от „Демократична България“: Ще следим за опити за подмяна на вота

Владимир Миленков от „Демократична България“: Ще следим за опити за подмяна на вота

Ниски пенсии и доходи, липса на здравни пунктове и хиляди регистрирани македонци тревожат жителите на села в община Благоевград. Кандидатът за народен представител от „Демократична България“ Владимир Миленков направи неделна разходка в селата Рилци, Бело поле, Българчево и Зелен дол и изслуша с интерес притесненията на хората, за част от които обеща съдействие.

Възрастните хора, споделили общата обида, че политиците се сещат за тях основно преди избори, а след това битието им става маловажно за същите. Липсата на аптеки в селата, лошата инфраструктура, проблеми с водоснабдяването и качеството на водата са само част от останалите проблеми, с които се сблъскват ежедневно живеещите в селата.

„Надбавките от 50 лв. за пенсионерите не са решение, нито значително подобряват живота им, както самите те споделиха. На фона на разходите, които имат за храна, сметки и лекарства, тази помощ е незначителна и те настояват за реални дългосрочни решения”, каза кандидат-депутатът и обясни, че  една от целите на "Демократична България" е възрастните хора да участват възможно най-дълго активно в обществения и трудовия живот, а когато това не е възможно, да им бъдат гарантирани качествена грижа и достоен живот.

„Очакванията ни са, че извършването на необходимите реформи в системата, в пазара на труда и в икономиката може да гарантира средна пенсия, чийто размер надвишава 1000 лева, още преди края на това десетилетие.“, смята Миленков.

Повече за мерките, разписани в програмата „Демократична България“ в сектор „Пенсионна реформа“ може да прочетете ТУК.

Освен ежедневните трудности, с които хората, живеещи в тези села, се сблъскват те споделиха и друго притеснение, за което се знае от години в областта, но удобно темата се замита "под килима" - регистрираните тук заради свободно пътуване в ЕС македонци.

"В Бело поле, ако дойдете по избори ще видите, че право на глас имат над 10 хил. души, а тук живеем около 700 човека. Другите са македонци, които може и у нас да са регистрирани, а аз да не знам. Ами ако дойдат и гласуват, те ли ще решават съдбата ни, те ли ще ни избират кой да ни управлява?", попита мъж от селото.

Това е факт и в още няколко села в общината. Кратка проверка показва, че секцията в Бело поле е най-голямата на Балканския полуостров, но въпреки публичността на тези данни никой не е потърсил причината за това, както и отговорност, ако има злоупотреби.

„Моето предположение е, че някой има икономически и политически интерес от тези регистрации. Западните ни съседи заявяват адресни регистрации у нас, за да получат българско гражданство и да пътуват свободно в Европа. По-важното е обаче, че така впоследствие получават и привилегията да се включат в избирането на българско правителство, какъвто избор ни предстои след около 2 седмици”, допълни Миленков и категорично заявява, че ще следи активността на македонците, ако има такава в изборния ден.

“Ще се противопоставим на възможността да бъде повлиян вотът на българските граждани по заръка на някоя политическа формация“, категоричен е кандидатът за народен представител от „Демократична България“.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини