Проф. Георги Михайлов в Сандански: Глупостта на управляващите заплашва туризма и всеки друг бизнес!

Проф. Георги Михайлов в Сандански: Глупостта на управляващите заплашва туризма и всеки друг бизнес!

Кандидат-депутати на „БСП за България” в Първи МИР Благоевград проведоха срещи с граждани на Сандански. В курортния град днес бяха водачът на листата проф. Георги Михайлов, както и кандидатите за народни представители Емил Колевичин от Разлог и съгражданинът му Славчо Попов, Светлана Шаренкова от гражданската квота, Богдан Боцев и Костадин Хрисков от Гоце Делчев. Техен домакин бе третият в листата на социалистите Младен Тимчев. Всички те, заедно с областния лидер на социалистите – Валери Сарандев, проведоха интересни и важни разговори с жители на града, които работят в областта на леката промишленост и туризма. 

„Какво се случи с коронавируса в България? Тук бизнесът беше затворен изцяло, сложиха бариери между градовете, затвориха хотелите, провали се летният сезон миналата година, целия есенен и зимен сезон, а сега е на път да се провали и тазгодишният летен сезон. И всичко това поради серия от прояви, които не са свързани само с България, разбира се, но и поради глупостта на управляващите да съсипят един особено голям клон от бизнеса, какъвто е туристическият. Той е свързан с хотели, с ресторанти, с производство на млечни продукти, месо, зеленчуци и плодове, които осигуряват тези ресторанти, с транспортни средства, които возят туристите до тези хотели и ресторанти. Всичко това беше ликвидирано и в момента имаме много безработни на борсата, а скритата безработица е един до два пъти по-висока”, заяви професор Михайлов и допълни , че туристическият бизнес лесно се разрушава и трудно се възстановява. Водачът на листата на социалистите в Пиринско е убеден, че няма никаква концепция за справянето с епидемията от коронавирус от страна на управляващите.

Проф. Михайлов разкри на присъстващите, че БСП предлага ясни и точни неща. На първо място стимул на младите хора да останат в България, за младите семейства за второ и трето дете, стимул за студентите с деца, да бъдат обучавани в чужбина, но поемайки ангажимент към своята родина. Стимул за заплатите, започване на висше образование минимум с три минимални заплати. Здравеопазване, образование, вътрешна и национална сигурност – на тези четири стълба се крепи едно общество, заключи водачът на листата на „БСП за България”.

Професор Светлана Шаренкова пък припомни, че още преди две години БСП създаде „Визия за България”. След това започна дискусия и всеки експерт даде своите предложения. Много важно е, че излизаме пред хората с конкретна платформа, никоя друга политическа партия няма такава визия за България, подчерта тя.

Третият в листата Младен Тимчев сподели, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление и единствената реална опозиция. И тази си роля партията доказа нееднократно в последните 4 години, в които имаше настоявания от всевъзможни политически играчи да влезе в сговор с управляващите. Но БСП не влезе в договорки, които не са присъщи на нейната идеология, не се полакоми за абсолютно никакви облаги, включително и тези да се настани във властта. Според Тимчев проблемът в страната ни е, че доста фирми работят въпреки държавата, а не благодарение на нея. Необходима е стратегия за подкрепа на малки и средни предприятия, както и за привличане на нови инвестиции в страната. БСП има своя програма за възстановяване и трансформация на икономиката, за реална подкрепа на бизнеса.

БСП има конкретни предложения и за подпомагането на туризма у нас. „Предвиждаме и повишаване на посещенията на туристи в страната. Това ще стане с въвеждането на културен чек за всеки български гражданин, който навърши пълнолетие, културен ваучер за всеки турист с резервация над 3 нощувки. Това със сигурност ще увеличи гостите на хотелите в цялата страна”, каза още Младен Тимчев.

Всички кандидат-депутати на „БСП за България”, които бяха в Сандански, се поклониха пред делото и паметта на генерал Георги Тодоров, като поставиха цветя пред неговия паметник в града.  

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини