Известен български дисидент подаде молба за членство в ДОСТ

Известен български дисидент подаде молба за членство в ДОСТ
Петър Бояджиев/с очилата/, снимка: Фейсбук

Известният български дисидент Петър Бояджиев е подал заявление за членство в ДОСТ. Самият той е обявил това на личната си страница във фейсбук.

Решението му е заради отказа на съда да регистрира партията на Лютви Местан.

Дългогодишният политически затворник признава, че е "скандализиран от това решение на съда, което връща правораздавателния режим в 1988 година, когато политическата власт отказваше да признае съществуването на Независимото дружество за правата на човека в България“.

„В знак на солидарност и чувство за уважение към върховенството на закона в Европейското правно пространство, към което принадлежи съвременна България, възмущавайки се от тази гавра с българското правосъдие, аз ви моля да приемете моето заявление за членство в ПП ДОСТ“, пише Бояджиев.

Петър Бояджиев е един от известните български дисиденти - емигрант, работил от Франция за свалянето на комунистическия режим.
Роден е на 3 юли 1941 година в град Нови пазар. През 1968 г. завършва математическия факултет на Софийския университет. За действия против народната власт е арестуван на 15 август 1968 г. 10 г. прекарва в Старозагорския затвор като политически затворник. През 1981 г. успява да избяга нелегално през турската граница. Установява се да живее в Марсилия. В България се връща за пръв път през 1991 г., за да участва във втората Национална конференция на СДС
.

 

Коментари
 1. Неврокоп
  Още един агент на ДС се опитва да спаси партията на доста си от сдс агент Павел .Няма по продажно и предателско същество от Бояджиев преструваше на гербаджия , на реформатор на протестър заедно н ония от протестна мрежа за пари та повлече толкова табилни хопа че ги вламчеше по софия на протести за един обяд и 20 лева .
 2. Реджеп
  Поздравления!
 3. Кекса
  Още един комунистически агент - бат Пешо Бояджията - като кандидат за министър-председател се опитва да помогне на Местан.
 4. Славянин
  Няма по-продажно и предателско същество от Бояджиев...
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини