Нов автомобил ще събира боклука в Сатовча

Снимката е илюстративна, фото: Община Сандански
Снимката е илюстративна, фото: Община Сандански

Община Сатовча ще закупи нов специализиран автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване. Местният парламент даде съгласие с възстановените средства до 31 януари 2021 година от РИОСВ-Смолян по сметката на Общината да се купи нова техника.

Парите са от месечни обезщетения и отчисления за 2020 година по Закона за управление на отпадъците за периода от 1 март 2020 година до 31 декември 2020 година. Сумата е в размер на 180 037,82 лева. Средствата ще се използват за закупуване на специализиран автомобил за събиране и извозване на битови отпадъци, за товаро-подемна техника, за контейнери и кофи и комунална машина за почистване на улици.

Ще се извърши ремонт на наличната техника и почистване на речните корита и други обществени територии, замърсени от придошлите реки и дерета вследствие на обилните валежи. За целта кметът на община Арбен Мименов ще направи промени по приходната и разходната част по бюджета на община Сатовча. Той ще трябва да предприеме и всички необходими действия за провеждане на процедури по закупуване на техниката и сключване на договорите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини