Гърците пак бавят с бързи тестове шофьорите на ГКПП-Кулата- Промахон

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Тука има, тука нема. Такава е ситуацията на ГКПП-Кулата-Промахон заради непрекъснатите променливи решения на гръцките власти. Вчера през деня Гърция реши да проверява шофьорите на тирове с бързи тестове за Ковид-19, това важеше за всички влизащи в страната водачи на товарни автомобили.

По информация на гръцките власти за резултата от всеки бърз тест се изчаква около 10-15 минути. Досега бързи тестове на влизане в Гърция се правеха само на влизащи с леки коли и автобуси. Нововъведението обаче доведе веднага до километрични опашки на границата.

И някъде около полунощ изискването отпадна. Пуснат бе „зелен коридор” за тировете. Тази сутрин отново е в сила искането за бързи тестове на тираджиите, което ги принуждава с часове да висят край граничната бразда.

Роднин шофьори се оплакаха, че чакат вече 12 часа на границата, но без резултат. Все още не са преминали в Гърция. „Губим часове тук, понякога и дни. Това е ненормално. Бавим товарите, не спазваме графика”, оплакаха се наши водачи на тирове.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини