Разкриват 20 ваксинационни кабинета в Пиринско, всеки може да се имунизира без ред и чакане

Разкриват 20 ваксинационни кабинета в Пиринско,  всеки може да се имунизира без ред и чакане

Всеки, който желае да се ваксинира срещу коронавирус, може да го направи безплатно, без списък и без ред. В Благоевградска област са разкрити 20 ваксинационни центъра, в които ще се поставят защитните лекарствени дози на желаещите.

Днес до обяд в Благоевград имунизации се правиха в РЗИ, а до 17 часа доктор Дафина Тачова ще очаква желаещите в лекарската си практика.

„В тези кабинети всеки гражданин над 18-годишна възраст без записване може да бъде имунизиран. За Гоце Делчев са предоставени 1000 дози, за Разлог - 700 дози, в Петрич и Сандански – по 200 дози. За Благоевград са получени 250 флакона, но до края на деня се очаква още толкова“, заяви Светлана Йорданова, заместник-министър на здравеопазването, която пристигна днес в Благоевград, за да се запознае на място как върви имунизационният процес в областта.

„На този етап имаме необходимост от допълнителни дози за всички общини и до края на деня ще бъдат доставени още 2500 дози допълнително, което ще позволи в следващите дни процесът да върви спокойно“, допълни тя.

Всичките ваксини са на AstraZeneca , но утре се очакват и ваксини на BioNTech/Pfizer.

От сутринта до момента в Благоевград са се имунизирали 70 души. Никой няма да бъде връщан и ще получи ваксина, увери и директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Източник: DNews.bg

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини