Кметът на Благоевград назначава още четирима кметски наместници на села

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Кметът на Благоевград Румен Томов иска да назначи нови четирима кметски наместници и така да увеличи общата им численост от 8 до 12, съобщава вестник Струма.

В предложението му за изменение на общата численост и структура на общинската администрация той не е посочил на кои точно села е решил да сложи самостоятелни управници, но справка в сайта на общината показва, че в момента осемте назначени кметски наместници отговарят за 12 села, тоест плановете са всяко маломерно селце вече да си има наместник.

В момента наместниците на повече от едно село са Красимир Поповски, който отговаря за Бучино и Лисия, Кирил Ивановски, назначен за наместник на Дренково, Обел и Клисура , както и Галина Велкова – на Габрово и Дебочица.

Ако се приеме, че настоящите кметове ще останат да ръководят по-големите села, това означава, че новите им четирима колеги ще поемат селата Лисия, Клисура, Обел и Дебочица.

Въпросните села обаче са почти обезлюдени , което предизвиква основателния въпрос ще се намери ли въобще човек от селото, който да се нагърби с кметски функции или от Благоевград ще трябва да бъдат командировани управници.

От общинския пресцентър не са потвърдили категорично пред вестника кога ще бъдат назначени новите наместници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини