ГЕРБ осигури средства за ремонт на два храма в селата Черниче и Горна Брезница

ГЕРБ осигури средства за ремонт на два храма в селата Черниче и Горна Брезница
Снимки: Община Симитли

Народният представител от Симитли - Стефан Апостолов, успя да осигури средства за ремонт на църкви в две населени места, които се намират в общините Симитли и Кресна. ПП ГЕРБ отдели средства от партийната си субсидия, които са дарени на църквата „Св. Георги Победоносец” в село Черниче и на храма „Св. Атанасий” в село Горна Брезница. Парите са необходими за изографисване в Черниче и за закупуването на икони в Горна Брезница. Добрата новина, че ГЕРБ са откликнали на апела му съобщи самият Стефан Апостолов в профила си във „Фейсбук”.

„Днес отново имам повод да бъда радостен, защото ПП ГЕРБ откликна на моята молба за съдействие във връзка с две от църквите, които се намират в общините Симитли и Кресна, като отдели от субсидията си за тях! След проведени срещи между мен и свещеници от храмовете „Св. Георги Победоносец” в село Черниче, община Симитли и „Св. Атанасий” в Горна Брезница, община Кресна, стана ясно, че двете църкви имат нужда от финансова помощ. С отпуснатите средства в Черниче ще се изографиса църквата, а в Горна Брезница да се закупят икони”, написа Апостолов.

Той също е поел ангажимент с лични средства да помогне на двата храма. „Защото християнството ни учи точно на това – да бъдем смирени и да помагаме на ближните си”, категоричен е народният представител.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини