Банско се гордее и с най-малките си биатлонисти

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Държавното първенство по биатлон за най-малките надежди се провежда в местността Куртово, недалеч от високопланинската спортна база „Белмекен”. А в надпреварата достойно се представят и 20 деца от курорта Банско, които са на възраст от 8 до 12 години. Те се надбягват със ските с връстниците си и мерят точността на стрелбата си на огневия рубеж. Треньорът Георги Джолев е изключително доволен от представянето на най-младите от клуба по биатлон. В първите два старта взеха участие 17 деца от Банско, като 8 от тях регистрираха класирания в челната десетка. За някои от малките биатлонисти това е дебют на държавно първенство и постиженията им в атрактивния, но труден зимен спорт заслужават адмирации.

Двама от топ състезателите на Клуб по биатлон "Банско 2019" - Даниела Кадева и Благой Тодев, представят България на Световното първенство за мъже и жени в Поклюка, Словения. Националният отбор на България започна по великолепен начин като се класира на 15-о място в смесената щафета на 4 по 7.5 километра. Отборът ни в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодора и Даниела Кадева използва само пет допълнителни патрона в осемте си стрелби и записа най-доброто си класиране в дисциплинатаот въвеждането й през 2005-а година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини