Осъдиха условно подкупен чиновник от Петрич

Осъдиха условно подкупен чиновник от Петрич

Окръжен съд – Благоевград постанови присъда срещу бивш общински служител за искане и получаване на подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение. Наказанието за Димитър Минчев от Петрич е от две години „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за срок от три години. Той ще плати и глоба в размер на 3000 хиляди лева, лишен е и от право да заема длъжност в държавни или общински органи за период от две години.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Подсъдимият Минчев е бил назначен на длъжност старши специалист в отдел “Архитектурно-строителен контрол“ в дирекция „Териториално и селищно устройство, строителство и благоустройство“ в община Петрич. Обвиняемият се срещнал с гражданин, който се нуждаел от удостоверение за търпимост за „Масивна стопанска сграда – Краварник“. Въпреки редовно подадено от мъжа заявление в деловодството на община Петрич, придружено с нотариален акт, скица на имота и нотариално заверена декларация, общинският служител му заявил, че ще получи въпросния документ срещу заплащане на сумата от 3000 лева.

Притиснат от сроковете и злоупотребата със служебното положение от страна на подсъдимия Минчев, гражданинът обещал да му даде исканата сума, след като я събере, а междувременно подал жалба в полицията срещу неправомерното му поведение. Със съдействие на органите на реда и прокуратурата и с участието на свидетеля предаването и получаването на въпросната сума срещу издадено удостоверение за търпимост било разкрит. Извършителят на престъплението пък бе задържан на местопроизшествието.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини