Студ и дъжд, зимата отново се връща

Студ и дъжд, зимата отново се връща

Днес ще има съществена промяна на времето. Около обяд вятърът в Западна България ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. В Източна България през по-голямата част от деня ще продължи да духа югозападен вятър, ще е умерен, временно силен, като вечерта и там ще се ориентира от северозапад. От запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат и източните райони и там ще са придружени с гръмотевици. Вечерта в Предбалкана и по високите полета на Западна България, а през нощта срещу петък и в североизточните райони дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат. Максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°, до полунощ значително ще се понижат и в северозападната половина от страната ще са под 0°.

В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър, около и след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад и с него температурите рязко ще се понижат и дъждът ще преминава в сняг на все по-малка височина. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Вечерта ще завали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини