Десетки деца учат в Неделното училище в петричкия храм

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Неделното училище при храм „Св. Великомъченик Георги” в Петрич, което бе създадено през 2010 година, се посещава от десетки деца. Те са на различна възраст и се обучават от учители богослови и духовници.

Кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, и народният представител Георги Динев преди дни посетиха школото в църквата. 13 деца присъстваха на занятията, които учат на любов към бог и ближния - вероучение, иконопис и църковно пеене. Дава се възможност на децата да разгърнат своя творчески потенциал, като рисуват икони и се включват в направата на разнообразни сувенири, картини и картички, посветени на християнските празници и традиции.

Кметът и депутатът изразиха отново своята подкрепа към мисията на Неделното училище в Петрич – да възпитава в ценните християнски добродетели подрастващите. Двамата разгледаха всичко, изработено от сръчните ръце на децата, което е превърнало училището през годините в още по-топло място, където всяко кътче говори за вяра, уважение, приятелство и разбирателство. Занятията в училището се провеждат всяка събота преди вечерното богослужение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини