Шофьор от Разлог влиза в затвора, подкарал БМВ с 3 промила аклохол

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Системен нарушител на пътя получи ефективна присъда от три години затвор. Този път П. Н. влиза зад решетките заради шофиране в нетрезво състояние. Мъжът има многобройни нарушения на правилата за безопасно движение по пътищата. Няколко пъти е осъждан за шофиране след употреба на алкохол с влезли в сила присъди.

През деня на 21 декември 2019 г., в близост до бензиностанцията в района на гр. Разлог, той управлявал лек автомобил м. „БМВ“. При проверка по надлежен ред е било установено, че водачът се намира под влияние на алкохол. С техническо средство е било установено наличие на 3 промила алкохол в кръвта му. По случая е образувано досъдебно производство, а в края на 2020 г. П.Н. е предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог.

С присъда на първоинстанционния съд П.Н. е осъден на три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини