Опасно свлачище над пътя за Бачиново, в студа няма риск да рухне

Опасно свлачище над пътя за Бачиново, в студа няма риск да рухне
Снимка: Стопкадър, bTV

За опасно разцепване на планински масив над пътя за парк „Бачиново” сигнализираха бдителни благоевградчани. Разломът е по едно от билата в горския масив и има опасност земни маси да паднат върху шосето, което води към курортната местност Бодрост и село Бистрица.

„Има свличане на земна маса. Провели сме разговори с геолози. Те ще направят оглед, ще изготвят техническа експертиза и ще кажат има ли нужда от укрепване, както и колко ще струва. Вече сме пуснали писмо до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, сигнализирали сме, че е възможна такава авария. Надяваме се, че техническата експертиза ще е готова до дни”, коментира зам.-кметът на община Благоевград – Венелин Трошанов.   

На този етап няма пряка опасност от свличане на земните маси, това е установено при първия оглед. В момента е студено, то ще се активизира при очаквани проливни дъждове, при земетресения, да не дава Господ. Но експертите трябва да кажат какви мерки да предприемем с оглед на реалния риск, каза още той.  

Провеждат се разговори със собственици на частни имоти, ако се наложи да се търси алтернативен път. Община Благоевград е готова да реагира веднага, ако падне земна маса, да се изчисти пътят, за да е проходим.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини