Глоби до 2000 лв. за две столични болници, нарушили плана за васиниране

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

След проверка на Столичната регионална здравна инспекция са съставени актове за установяване на административно нарушение на управителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Сердика“ ЕООД и Специализирана болница за активно лечение „Свети Лазар” ООД.

Актовете са на основание на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и заповед на министъра на здравеопазването, според която имунизационната кампания трябва да започне приоритетно, като обхваща лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

За нарушението, съгласно Закона за здравето, ще се наложи имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини