Кирил Манов: Няма пропуск в работата на инструкторите при инцидента с падналото дете

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Детето, което пострада, след като падна от мост във въжения парк край Благоевград, е минало задължителен инструктаж. То е паднало от два метра, докато правило опит да се обърне и да зачаки обезопасителните халки на коланите. Това заяви Кирил Манов, главен инспектор "Сигурност и обществен ред" в Община Благоевград.

Инцидентът е станал пред погледа на инструкторите. Днес на работа са били само трима инструктори плюс един, който се е обучавал, а по изискване в толкова голям парк на смяна трябва да са шестима служители. Майката на момиченцето пък е била на кафе в близкото заведение и е пристигнала при детето си, едва след като то е излетяло от моста.

Днес по време на инцидента на моста е имало близо 30 малчугани.

Въпреки това от общината са категорични, че няма пропуск и грешка от страна на служителите в парка.

„Дано всичко с момиченцето е наред, чакам да ми се обадят от „Пирогов”, то е с кръвоизлив в мозъка. Инцидентът е станал в 12,52 часа. Инструкторите са му оказали първа помощ, проверили са дали не си е глътнало езика. Детето е било контактно, в съзнание”, каза още Кирил Манов.

Той уточни, че въженият парк няма да се затваря. Служителите там ще се увеличат до шест души. Но на практика през уикендите, когато има най-много малчугани, няма как до всяко от тях да има инструктор. На всеки малчуган се прави инструктаж и му се обяснява къде може да се качи и как да минава безопасно по въжените мостове.

„По отношение на сигурността на въжения парк гарантирам на 100%. Всички съоръжения в него са изправни. Проблемът не е нито в тях, нито в нашите служители”, увери Манов. Той призна, че има родители, които оставят децата си в парка и отиват на кафе и цигари”, защото са спокойни, че има кой да се грижи за тяхната безопасност.

Въженият парк е любимо място за забавления на деца от целия регион. Някои майки обаче злоупотребяват, като оставят децата си на грижите на служителите на атракциона, а те пият кафе.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини