Недопустимо е! В Гоце Делчев превърнали речните корита в земеделски стопанства

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев
Нормализира се положението в община Гоце Делчев след проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица, съобщиха от Община Гоце Делчев. От общинското ръководство изказаха своите благодарности към гражданите за активността и бързо подадените от тях сигнали.
 
"Разчитаме и занапред да ни информират своевременно за всякакви възникнали проблеми. Благодарим на всички служители и институции, които успяха да реагират бързо и адекватно на всички подадени сигнали и да овладеят ситуацията", допълниха от кметството.
 
За да бъде направена пълна оценка на нанесените щети по речните корита, е сформирана комисия, която ще направи оглед в града и населените места в общината. От администрацията обаче отчитат, че все още някои жители използват речните корита за свои нужди – изхвърлят всякакви отпадъци, изградили са стопански или други постройки и съоръжения, обособили са си обработваеми площи и градини.
 
"Недопустимо е речните корита да бъдат ползвани за такива цели и нужди. В тази връзка, кметът на общината издаде разпореждане, с което приканва всички хора от гр. Гоце Делчев и селата от общината, които имат подобни постройки или използват земята като лично стопанство, да разчистят тези площи и да приберат инвентара си, за да може да бъде освободено речното корито", съобщават от пресцентъра.
 
Сформираната комисия, която ще направи оглед на състоянието на реките и техните корита, ще направи проверка и на наличните обекти, постройки или земеделски стопанства, както и тяхната законност.
 
Събитията от началото на седмицата за пореден път ни показаха, че няма по-голяма сила от природата и всички ние трябва да се съобразяваме с това. В тази ситуация е необходимо всеки да прояви своята лична отговорност, за да не се допускат нови и още по-големи щети, които могат да застрашат живота, здравето и имуществото на жителите на община Гоце Делчев.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини