Река Места е страховита. Излезе от коритото си и наводни десетки земеделски терени

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско
Обстановката в община Банско е спокойна. Освен наводнени ниви и ливади, няма други щети в резултат на проливните дъждове. Няма пострадали и бедстващи хора, компрометирани мостове и наводнени къщи, установи проверка на общинска комисия.
 
Още през почивните дни, въз основа на наблюденията и метеорологичните прогнози, кметът Иван Кадев разпореди наблюдението на места, където е възможно да възникнат проблеми, а техниката беше поставена в режим на готовност.
 
Днес зам.-кметът Стойчо Баненски, кметовете и кметските наместници на селата от Местенски район на община Банско лично се включиха в дежурните екипи за наблюдение и работа в рисковите участъци на река Места и зоните, застрашени от свлачища и срутища.
 
Количеството на придошлата вода в р. Места е огромно. Почти по цялото течение на реката през територията на община Банско, водата е извън коритото. Наводнени са много земеделски земи в близост до реката. Най-голям е разливът в района на местността Лошин и при село Места.
 
Отново се активира срутище, този път преди с. Осеново. Земни маси и дървета задръстиха движението по пътя, но за кратко, тъй като веднага на място бе докарана техника, която почисти шосето.
 
Река Глазне е пълноводна, вследствие на падналите дъждове и топенето на снеговете, но към този момент няма опасност да излезе от коритото си. Дежурни екипи и длъжностни лица продължават да наблюдават опасните участъци и да докладват на ръководството за обстановката в общината.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини