Дъждът не спира, на места ще има порои и поледици

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес също се очакват интензивни валежи от дъжд, предимно в южната половина на страната. За шест области в югоизтока е в сила оранжев код с очаквани над 50 литра на квадратен метър за денонощието. На Северозапад ще превалява мокър сняг, но температурите сутринта ще са в опасния диапазон, който предполага възможни поледици.

Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг, а по Черноморието и в Горнотракийската низина ще продължи да вали дъжд. На места валежите ще са значителни. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 0° и 5°, малко по-високи в крайните южни и източни райони от страната.

Над планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад - ще е умерен, по билата и временно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини