Започва укрепването на дига на река Струма край Струмяни, на място са струпани машини и техника

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Всеки момент ще започне спешното укрепване на дига на река Струма край общинския център Струмяни. Тя се намира малко преди населеното място, в района на двете бензиностанции, които са на първокласен път Е-79. Вчера в късния следобед Общинският кризисен щаб взе решение да се въведе Общински план за действия при наводнения и бе обявено частично бедствено положение.

„В момента на място са струпани машини и техника. Служители на Напоителни системи клон Струма-Места ще укрепят дигата, част от която се отнема от повишените води на река Струма. При пробив има опасност да се разруши инфраструктура и да се залеят земеделски площи. Затова се предприемат тези действия по нейното доукрепване”, заяви тази сутрин областният управител на Благоевградска област – Бисер Михайлов.     

Той е наредил 24-часово наблюдение на реките и язовирите в Пиринския край. Извършен е обход в цялата област, за да се види къде са критичните точки и да може превантивно да се действа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини