Колко ще поскъпнат такситата? Решението ще е ясно след седмица

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

До седмица ще има окончателно решение за основните промени, залегнали в текстовете на Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници. Това стана ясно на днешната среща на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и представители на таксиметровия бранш.

По време на разговорите бяха обсъдени предложенията постъпили в хода на общественото обсъждане на проекта за изменение на нормативния акт. От страна на участниците в срещата бяха изказани различни мнения относно ролята на нормативна регулация на компонентите на тарифата за таксиметров превоз, в т.ч. в контекста на настоящата епидемична обстановка.

Министър Росен Желязков изтъкна, че всички в сектора трябва да се обединят около общо решение, което да изразява в максимална степен интересите на индустрията, защитавайки и интересите на потребителите. Министърът призова участниците в срещата да се търсят оптимални и удовлетворяващи решения.

„Всички теми, които бяха поставени от участниците в срещата, ще бъдат подробно отразени в проекта на изменение на Наредбата, който ще бъде изпратен до браншовите организации преди нейното обнародване", посочи министър Росен Желязков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини