Ресторантьори негодуват: По-дълго работно време на заведенията в хотелите е дискриминационно решение!

Ресторантьори негодуват: По-дълго работно време на заведенията в хотелите е дискриминационно решение!
Снимка: БАЗ

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявиха категоричното си несъгласие с поредната дискриминация на техния бранш. Тази сутрин вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа. В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт и съсипва бизнеса на колегите ни, които разчитат на сезонния туризъм, обявиха БАЗ и СЗБ.

Те припомнят, че подкрепиха отварянето на ресторантите в хотелите до 22,00 часа, за да има все пак къде да се хранят техните гости. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията.

„Няма как да бъдем убедени, че ресторант в хотел е по-безопасен от такъв извън него. Съгласни сме с г-жа Николова, че е по-добре празненствата да се провеждат в контролиране среда, а не по стаите. Същото твърдим отдавна. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на големи групи от хора без спазване на противоепидемичните мерки. И беше по-добре тържествата да се провеждат в заведения, където се направиха огромни инвестиции за осигуряване на безопасна среда. За съжаление вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днешна дата до 31 декември, едно заведения няма как да се подготви и да събере резервации”, се казва в позицията на съсловните организации.

БАЗ и СЗБ настояват да не се взима решение за отваряне на ресторантите в хотелите до 00.30 часа на 31.12.2020 г. . Според тях то е дискриминационно за останалата част от колегите им. „Омръзна ни все ние да бъдем изкупителната жертва и отново да понесем последствията на евентуално ново разпалване на епидемията след празниците”, твърдят представителите на двете организации.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини