Старт на ваксинирането срещу КОВИД-19 у нас, знакови лица го направиха първи

Старт на ваксинирането срещу КОВИД-19 у нас, знакови лица го направиха първи
Фото: Стопкадри, bTV

Ваксинирането срещу КОВИД-19 в страната започна днес точно в 10,00 часа. По това време стартира то в няколко в болници в София, Пловдив и Бургас. Първи си поставиха ваксини знакови лица, които дадоха пример на своите сънародници и увериха, че само това е начинът да се преборим с тази опасна зараза. Първият ваксиниран бе здравният министър професор Костадин Ангелов. По същото време първите ваксини бяха поставени и на шефа на Военномедицинска академия – генерал-майор Венцислав Мутафчийски, и на директора на столичната клиника „Пирогов” - професор д-р Асен Балтов.

„Вярвам, че много скоро ще започнем да надделяваме над коронавируса. И ще мога да видя 70-г. си баща, без да се притеснявам, че мога да го заразя. България с почти всички европейски държави се изправя за провеждане на битка срещу КОВИД19. Вярваме, че със започването на ваксинирането ще победим тази световна пандемия и ще се върнем към нормален начин на живот, всички усилия на учените бяха обединени, за да може да има резултат.След втората ваксинация, след изработване на антителата не би следвало човек да може да се зарази. В момента, в който се зарази с вируса, неговите антитела трябва да го унищожат”, това бяха пъпвите думи след ваксинирането на министър Ангелов. Той увери, че се чувства много добре, както и преди поставянето на ваксината.

Професор Асен Балтов сподели, че вярва на науката и тази ваксина ще направи така, че да живеем свободно. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА, припомни за трудностите и мъката през последните девет месеца в битката срещу опасната зараза. „Това  е война, но ние вече имаме нашето оръжие. То ще ни спаси и ще ни върне прегръдките и целувките с нашите деца и нашите близки”, каза още Мутафчийски.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини