Купуват бронирани коли от най-висок клас за спецчастите ни

Снимки: МС, пресцентър
Снимки: МС, пресцентър

С бързи темпове напредва строителството на шест нови обекта за нуждите на силите на специалните операции в базата на специализирания учебен център в Црънча. Той се изгражда с отпуснатите от правителството 6 милиона лева и ще бъде завършен през месец март догодина. Предвижда се там да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни.

„Това, което сме обещали, го изпълняваме. Имаме такъв хубав полигон в този регион“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов при посещението в центъра. Строителството е по най-новите модерни стандарти. В него ще има медицински пункт, фитнес център, зала за занятия, параклис, столова за 250 човека.

"Направете казармата, ще направим и всичко останало, което е необходимо за модернизирането на учебния център“, подчерта пред военните премиерът Борисов и добави, че ще им бъдат осигурени необходимите патрони за учебните занятия. Министър-председателят изтъкна, че специалните сили ще бъдат оборудвани и с нови военни машини - бронирани автомобили от най-висок клас. За целта правителството отпусна близо 50 милиона лева през ноември и Министерство на отбраната сключи договор с българския производител от Самоков „Самел-90“. Съгласно него ще бъдат придобити 98 машини от 10 типа с различно предназначение. Предприятието, което премиера Борисов посети през ноември, изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия.

Ръководството на силите за специални операции изразиха задоволство, че скоро са били оборудвани с нови каски. Очакват да получат и прибори за нощна стрелба, които са българско производство. Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини