Гоце Делчев привлича италиански инвеститори

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Ръководството на община Гоце Делчев проведе работна среща с ръководството на „Конфиндустрия България“. Това е сдружение на италианското предприемачество в България, което от 16 години обединява италианската индустриална общност и към момента представлява над 300 италиански дружества, решили да развиват своята дейност в България.

На срещата присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник – кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш, председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев и заместник – председателите на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и Джалил Бошнак.

„Конфиндустрия България“ бе представена от президента Пиетро Луиджи Гиа, директора Роберто Маскали, заместник – директора Мила Ненова и други италиански инвеститори в България, сред които и Паскуале Боргато, който от години развива своя бизнес в Гоцеделчевско.

По време на срещата гостите бяха запознати с даденостите на община Гоце Делчев, с икономическата ситуация в района и възможностите за инвестиции. „В нашия район има традиционно добри отношения с Италия, тъй като има няколко италиански инвеститори, които от години работят тук“, подчерта кметът.

На свой ред представителите на „Конфиндустрия България“ заявиха, че имат интерес да създадат по-добри контакти и широки връзки в района. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество чрез насочване на италиански инвеститори в района, както и чрез реализиране на съвместни европейски проекти.

„За нас е важно да създадем добра мрежа и контакти тук. Искаме да организираме повече срещи и да реализираме инициативи, тъй като намираме този район за изключително променен в последните години и с голям потенциал“, подчерта президентът на сдружението Пиетро Луиджи Гия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини