Ски зоната над Банско дава тих старт на сезона в четвъртък

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Без официално откриване, гости и празнични събития ще започне за първи път зимният сезон в курорта Банско заради кризата с коронавируса. Лифтът ще заработи в четвъртък, както и повечето от съоръженията в ски зоната. По-голямата част от пистите ще бъдат на разположение на любителите на белия спорт. В момента в Пирин планина има доста естестен сняг, на места снежната покривка е над един метър. „Всеки може да заповяда на 17-и декември, за да кара ски при нас. Трасетата са отлично подготвени. Нямаме никакви проблеми с организацията. Ще има по-малко туристи, но пък те ще могат да се насладят на красотата на планината и на практикуването на любимия спорт”, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Има задължителни мерки срещу COVID-19  на територията на Пирин планина, която попада в рамките на концесията. Всички ще бъдат длъжни да носят предпазни маски в затворени помещения – в гардеробите за ски, в начална, междинна и крайна станция на кабинковия лифт, в самите кабинки. За изпълнението на ограничителните мерки ще следи охраната в ски зоната. Няма да се правят никакви компромиси с нарушителите.

„Ние гарантираме здравето на нашите клиенти. Кабинките ще се дезинфекцират три пъти на ден срещу коронавирус. Ще въведем ограничение на бройката хора, които ще могат да са едновременно в гардеборите и заведенията, както и пред касите”, каза още Обрейков. Пред начална станция на лифта има два автомата, от които любителите на зимните спортове ще могат да си закупят дневни карти за ползването на съоръженията в ски зоната. Целта е да не се стига до струпване на много хора пред касите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини