Здравният министър иска локдаунът да продължи и след 21 декември

Здравният министър иска локдаунът да продължи и след 21 декември

Много е рано да говорим за разхлабването на мерките.  Ние ще направим подробен анализ и тогава ще можем да вземем решение, кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме. Като министър на здравеопазването ще настоявам мерките да останат същите и след 21 декември, защото всеки един човешки живот е важен". Това заяви днес здравният министър проф. Костадин Ангелов, докато бе на проверка в БЧК, сcобщи NOVA.

„Всички мерки трябва да бъдат синхронизирани. Нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени и след 21 декември. Училищата и детските градини могат да се отворят и след Нова година. Предстои да вземем решение за ресторантите и големите търговски обекти. Настоявам всичко да бъде максимално сигурно за българските граждани. Цената от 150 загубили живота си души е твърде голяма“, добави проф. Ангелов.

Той и заместник-министър Слави Пачалов провериха наличните количества на антигенни тестове и на предпазни средства за медицински персонал в страната.

„Близо 1 милион и 200 хиляди антигенни теста ще достигнат до всички болници до края на тази седмица", увери проф. Ангелов.

Той добави, че комисията работи по процедурата за признаването на този тип тестове. След като тя приключи работа, хората с клинична картина и положителен антигенен тест ще бъдат включвани в статистиката.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини