Облаци, дъжд и вятър в първия ден на седмицата

Снимка: НП
Снимка: НП "Пирин"-архив

Днес облачността ще е значителна. Ще има валежи, предимно слаби, но главно в югоизточните райони на страната ще са временно силни. В западните и централните части на Предбалкана, както и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. До полунощ в повечето райони валежите ще спрат. Вятърът ще се усили, по-чувствително през деня в източната половина на страната, където ще е умерен до силен от север, в останалите райони ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са от 2°-3° в Предбалкана до 8°-9° в югоизточните райони.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, по-значителни в масивите в източната половина на страната и Родопите. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, в отделни райони, главно по южното крайбрежие ще са и по-значителни. Вятърът ще се усили и през деня ще е умерен, временно силен от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 7° до 9°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини