Известен вирусолог: Коронавирусът ще изчезне през лятото и няма да се върне есента

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Прочут вирусолог каза своята версия на най-чаканата новина в целия свят - кога епидемията от Ковид-19 ще свърши и ще се върнем към нормалния си начин на живот. Според германския учен проф. Александър Кекуле, който говори пред пред „Дойче веле”, „ограничаването на заразата ще стане видимо за общество между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”. Топлото време също ще допринесе за смекчаване на епидемичната обстановка, смята вирусологът.

“Моята оптимистична надежда е, че вирусът ще изчезне през това лято и няма да се завърне идната есен", казва експертът, който отправи и критика срещу някои елементи от стратегията на властите в Германия за овладяване на пандемията. Експертът смята, че опасността от заразяване по време на коледните празници е доста голяма.

На Коледа се събират млади и стари, а това смесване на поколенията увеличава рисковете от инфекция, докато още хората не са ваксинирани. Кукуле смята, че би било по-добре, ако училищата останат затворени в предпразничния период. Все пак той апелира към чувството за отговорност на хората и препоръчва да се ограничат личните контакти и поемането на излишни рискове. При съмнения за инфекция е редно хората да правят бързи тестове, смята още вирусологът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини