Бързи тестове за Covid-19 на влизащите в Гърция през ГКПП-Промахон

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Всички пътуващи с леки автомобили и автобуси към Гърция, включително и гръцките граждани, ще бъдат тествани срещу коронавирус на граничния пункт „Промахон“. За това са били уведомени българските гранични власти от колегите си в южната ни съседка, съобщава Радио Благоевград.

В сила остава ограничението за влизане на чужди граждани в Гърция във времевия период от 21 до 5 часа сутринта, освен в случаите на хуманитарна дейност.

Забраната не важи за гръцки граждани, както и за чужденци, постоянно пребиваващи или имащи бизнес и собственост в южната ни съседка.

От днес на граничния пункт „Промахон“ започва масово взимане на проби за коронавирус с бързи тестове, включително и на гръцките граждани. Ако те и постоянно пребиваващите в Гърция чужденци дадат положителна проба, ще бъдат поставяни под 14 дневна карантина на адреса, посочен от тях.

Чуждите граждани с положителен резултат от теста ще бъдат връщани. 

Новите правила не засягат международния тежкотоварен транспорт. Шофьорите на камиони  ще влизат и излизат от страната както досега.

От днес, с решение на гръцките власти, през граничния пункт „Нимфеа – Маказа“ ще бъде позволено преминаването само на товарни автомобили. До момента беше разрешено преминаването на гръцки граждани и граждани с разрешително за пребиваване в Гърция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини