686 ученици са под карантина в Пиринско, 12 паралелки учат онлайн

686 ученици са под карантина в Пиринско, 12 паралелки учат онлайн

686 ученици в Благоевградска област са под карантина заради COVID-19, а 12 паралелки се обучават в електронна среда. Това сочи справката вчера на Регионалното управление на образованието в областния център. В началото на тази седмица карантинираните ученици бяха с над 200 по-малко – 478.

Най-много са засегнатите деца в СУ „Иван Вазов” в Благоевград – 64, онлайн се обучават три паралелки, заразени са и петима души от персонала на учебното заведение. Следва СУ „Св. св. Кирил и Методий” в симитлийското село Крупник с 58 възпитаници под карантина, две паралелки са на обучение в електронна среда, има и един с коронавирус от персонала. 51 ученици са под карантина в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград, две паралелки учат дистанционно, четирима от персонала са засегнати от вируса.

От всички 686 ученици под карантина 23 са с положителен тест, а другите 663 са контактни лица. 173 човека от персонала са под карантина. От тях 121 са педагози – 81 са с положителен тест, а 40 са контактни лица. 52-ма от непедагогическия състав са вкъщи заради COVID-19 – 30 от тях са с положителен тест, а 22-ма са контактни лица. Общо в 88 образователни институции в Пиринския край има заразени с коронавирус – в 60 училища и в 28 детски градини.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини