Ердоган изпълнява заплахата? Бежанци нахлуват между Резово и Звездец, режат оградата

Ердоган изпълнява заплахата? Бежанци нахлуват между Резово и Звездец, режат оградата
Снимка: BIG5.bg

Вече четвърти ден броят на преминалите на българска територия е три пъти повече от обичайното, турците ги пропускат свободно, нашите гранични полицаи не смогват да ги връщат, пише Епицентър.бг.

От петък до днес броят на нелегалните имигранти, преминали границата ни с Турция, е нараснал три пъти повече от обичайното. Районът между малкотърновското село Звездец и царевското село Резово е наводнен от изселници, предимно сирийци и афганистанци, но броят на афганистанциите е двойно повече. На места даже са срязали и оградата, въпреки че преминават основно през места, където съоръжението все още не довършено. Това съобщи източник от Гранична полиция за Флагман.бг.

Явно е, че турският президент Реджеп Тайп Ердоган вече изпълнява заплахата си да напълни България с бежанци. Гневът му бе предизвикан от отказа на официалните български власти да включат страната ни в общ антируски флот в Черно море.

На 16 юни, четвъртък, българският премиер Бойко Борисов заяви официално: „Искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов, не искам в курортите ни да се разхождат военни фрегати”.

От 17 юни, петък, започна струпване на групи от по 30-40 човека, над 100 мигранти за денонощие на българска територия. Турците ги пропускат - с водачи афганистанци са, които многократно са идвали тук и са се връщали обратно, казват разтревожени нашите гранични полицаи.

Те засичат бежанците и ги връщат обратно, но когато те са в непосредствена близост до границата. Има и такива, които се нуждаят от хуманитарна помощ и не може да се подхожда към всички брутално. Особено към такива, които правят опити да минат на наша територия по два, че и по три пъти за последните дни - те са напълно изтощени. Тях препращаме към лагерите в Елхово и Любимец.

Имаме опасения, че потокът ще нараства в следващите дни, казват гранични полицаи.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини