Гърция бори COVID-19 с пълна карантина до края на този месец

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

От 7 ноември сутринта Гърция влиза в пълна карантина, която ще продължи три седмици. Отворени ще останат обаче детските градини, забавачките и основните училища.

На нарочна пресконференция днес премиерът Кириакос Мицотакис и ръководителят на епидемиологичната комисия към Министерството на здравеопазването - проф. Сотирис Циодрас, съобщиха новите мерки за справяне с кризата.

От 06:00 часа в събота до 30 ноември се прекратяват всички дейности. Както и по време на първата карантина, придвижването на гражданите ще бъде възможно само по конкретен повод и предварително изпратен SMS.

Освен детските градини и основните училища, отворени остават супермаркетите, аптеките и бензиностанциите. Затварят се средните училища, университетите, магазините, фризьорските салони, фитнесите, кафенетата и ресторантите.

Новото затваряне е заради драстичния ръст на броя на новозаразените в рамките на денонощие, както и на броя на пациентите, включени към апарати за белодробна вентилация и натиска върху здравната система.

Мицотакис заяви, че през последните пет дни има агресивен ръст на новозаразените - почти 10 000 случая за пет дни. Освен това се е увеличил и броят на хоспитализираните пациенти. „Трябва да спрем тази вълна”, категоричен бе премиерът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини