Повече социалисти ще участват в Областните съвети на БСП

Снимка: Пресцентър, БСП
Снимка: Пресцентър, БСП

На проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията.

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега то беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства. Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който 1 делегат представляваше 100 члена на партията.

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател. В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини