Обявен за мъртъв мъж „възкръсна” в сливенска траурна агенция

Обявен за мъртъв мъж  възкръсна” в сливенска траурна агенция
Снимката е илюстративна

72-годишен мъж беше обявен за мъртъв и откаран с линейка в траурна агенция. А там, сред ковчезите, той се раздвижил няколко часа по-късно. В момента е в кома в сливенската болница, съобщава NOVA. Човек, който се грижи за 72-годишния Руси, извикал Спешна помощ и полиция в дома му в сливенския квартал „Дружба“. Причината била, че възрастният мъж не отговарял на обажданията му.

„Полицаите почукаха и им услужихме с ток, за да разбият вратата”, разказват очевидци. Екипът на „Спешна помощ” установил че мъжът е мъртъв. Най-близките му роднини са в чужбина. Било издадено съобщение за смърт. Служителите в траурната агенция обаче получили жив човек. „Карат ме да отида да го взема. Отивам, вземам го, но не мога да го оставя там. Почваме да го обличаме. В това време човекът преглътна, оттам премърдаха устните му леко… едната му ръка трепна и веднага се обаждам на съдебния лекар.  Той ми каза: „Обади се веднага в „Бърза помощ”. Обаждам се – идва полиция, идва „Бърза помощ”, вземат го и човекът все още е жив”, разказва Бисер Тодоров от траурната агенция.

Оказало се, че пациентът е в тежка диабетна кома. „Вчера сме приели в 21:30 в нашето отделение пациент в тежко състояние, който в момента е в кома”, заяви д-р Василслав Петров, директор на МБАЛ-Сливен. „В реанимация се намира в момента пациентът. Правим всичко възможно, за да го възстановим колкото е възможно”, допълни той. Работещите в траурната агенция твърдят, че такова нещо им се случва за първи път.

„Не, досега съм нямал такова нещо. Дай Боже, да нямам”, заяви Бисер Тодоров от траурната агенция. „Понякога наистина трудно се установява смъртта. Има пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането - почти да не се чува сърдечна дейност, но не мога да кажа за конкретния случай какво се е случило”, твърди д-р Василслав Петров. От Спешна помощ в Сливен не коментираха случая. Там в момента тече вътрешна проверка.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини