Министърът на туризма: Тази зима ще има ски сезон

Марияна Николова, снимка: Пресцентър
Марияна Николова, снимка: Пресцентър

Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха летния. Над 900 хил. българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2,7 млн., като чужденците са 1,1 млн. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Тя посочи още, че е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и в момента са много подходящи за туризъм. И допълни, че в условията на пандемията от COVID-19 туристите търсят по-малки места за настаняване, където може да се спазва дистанция и в тази връзка ще оцелее тази част от бизнеса, която прилага по-иновативни практики и проявява гъвкавост.

В Албена и Златни пясъци се е почувствал най-остро спадът от туристи от други държави. "Но ние видяхме и бум на туристи по Южното Черноморие, както и бум на СПА курортите", отбеляза Марияна Николова.

По думите ѝ през предстоящите зимни месеци се очакват и чуждестранни посетители, най-вече от близките балкански страни, които ще дойдат със сухопътен транспорт.

"Тази година ще има ски сезон, но трябва да се спазват конкретните указания за безопасност и стерилност", категорична беше Марияна Николова. Според министъра на туризма хората търсят по-малки места за настаняване, с повече дистанция и туризмът се приспособява към това. Очаква се чуждите туристи да са предимно от балканските страни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини