Дело за пример! Доброволци поправиха камбаната на храм "Св. Димитър" в Сенокос

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

За първи път от много години село Сенокос бе огласено от жизнерадостния звън на църковната камбана. Благотворително, със собствен труд, трима доброволци поправиха камбаната на църквата „Св. Димитър“ в симитлийското село. Автори на богоугодното дело са Ангел и Васил Чакалски, чийто корени са от тук, както и  Владимир Миленков от Черниче.

Божият храм „Св. Димитър” е голям и светъл, а църковният двор със старите стрехи, дървени маси и пейки пази вековна история. Храмът в Сенокос е граден през 1927 година, четиринадесет години след като е опожарена голямата църква на селото.

Черквата там е точно до кметството, в съседство й е старият хан, запазен и до днес.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини