Двоен празник в Добринище с концерт, футбол и изложба

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

До късно вечерта продължиха събитията за празничния 22 септември в град Добринище - празник на населеното място и Ден на независимостта на България. В програмата бяха включени футболен турнир, изложба и фолклорен концерт на градския площад. Празникът беше уважен от Неврокопския митрополит Серафим, народните представители Елена Ангелинина и Александър Мацурев, общинското ръководство, начело с кмета Иван Кадев, председателя на ОбС - Димитър Русков, общински съветници, много граждани и приятели на Добринище.

В приветствието си Иван Кадев заяви, че с огромен респект се отнася към борбения дух на добринищени, високото им човешко достойнство и трудолюбие. „Заслужават уважение вашето отношение към природата и традициите, към усърдието ви да изграждате имидж на града като целогодишен курорт. Добринище се налага като разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен, летен и спа туризъм. Но най-важното е, че Добринище става все по-добро място за живеене, където младите хора остават да живеят, да създават семейства и да отглеждат децата си. Не само родените тук оценяват достойнствата на града – населението му се увеличава и от нови граждани, направили избор да живеят тук”, каза Кадев.

Той увери, че с общи усилия тази тенденция ще продължи и ще стане трайна, а детските градини и училище ще бъдат пълни с детски глъч и смях. Ръководството на Община Банско подкрепя категорично желанието на жителите на Добринище за подобряване условията на живот и развитие на туризма. Това е предвидено и в Програмата за управление на община Банско за периода 2019 – 2023 г.

„Въпреки трудностите и препятствията, пред които сега всички сме поставени, вярвам, че ще бъдат изпълнени важните проекти и намерения за оптимално и пълноценно използване на природните ресурси, за подобряване инфраструктурата и водоснабдяването на Добринище”, увери общинският кмет.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини