Цветанов представи Инициативния комитет на "Републиканци за България"

Цветанов  представи Инициативния комитет на

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов даде старт на политическия си проект "Републиканци за България" със събиране на инициативен комитет, който да учреди партия. На сбирката в НДК дойдоха 89 души, сред които бивши колеги на Цветанов от ГЕРБ, спортисти, бизнесмени и журналистът Горан Благоев, пише offnews.bg.

Цветанов си поставя амбициозната задача за обедини поддръжниците на центъра и дясното в политическото пространство, които отстояват евроатлантическите ценности, както и да сплоти всички етноси в страната. 

„Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката“, обясни същността на формацията Цветанов.

В инициативния комитет влиза бившият председател на външната парламентарна комисия и ексдепутат депутат на ГЕРБ Джема Грозданова, координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, братята Павел и Румен Вълневи, които имат бизнес в САЩ и бяха собственици на вече несъществуващата телевизия BiT, журналистът Горан Благоев, който води предаването "Вяра и общество" по БНТ, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев и др.

"При тази конфронтация и противопоставяне в политиката в момента трябва да намерим пътя към една нормалност. Днес не виждам в страната да има хоризонтът, който трябва да има. Липсва реален политически дебат. Половината българи не гласуват, може би защото много хора се разочароваха от гласа си досега", каза Цветанов.

Основните акценти в програмата на бъдещата партия са образование, съдебна система, култура, среден и малък бизнес, както и електронно управление.

"Републиканци за България" ще бъде учредена в спешен порядък на 27 септември.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини