Камерна опера открива сезона със звездни дуети и вечната музика на Верди и Моцарт

Камерна опера открива сезона със звездни дуети и вечната музика на Верди и Моцарт
Снимка: Община Благоевград, архив

В края на лятото е време за красивата и вдъхновяваща класическа музика под небето в центъра на Благоевград. Вълнуващо начало на новия сезон обещава екипът на Камерна опера с цикъла „Летни оперни вечери на открито”. Жители и гости, любители на класиката, ще се насладят утре от 18,30 часа на площад „Македония” на концерта „Звездни дуети от оперната класика”. С вечната музика на великите композитори Росини, Доницети, Моцарт, Маскани, Верди, Пучини и Бизе публиката ще чуе музикални фрагменти от оперите „Любовен еликсир“, „Сватбата на Фигаро“, „Травиата“, „Мадам Бътерфлай“ и „Ловци на бисери“.

Оркестърът на Камерна опера ще изпълни великолепната увертюра към операта „Севилският бръснар“ от Росини и любимото Интермецо от „Селска чест” на Маскани. От сцената ще звучат звездните гласове на солистите Михаил Михайлов, Пламен Кумпиков, Теодора Петрова, Юрий Николов, Венера Мелеки, Георги Димитров, под съпровода на Камерна опера и диригентската палка на маестра Светлана Галианова.

С това не се изчерпват емоциите за тези, които обичат класическата музика. Камерна опера обяви тази събота, 19-и септември, за Ден на отворените врати, началото е в 11,00 часа. Събитието е свързано с Европейските дни на наследството 2020 г. на Министерство на културата, под мотото „Наследство и Образование”. Поканени са ученици от различни училища, които ще разгледат залите и помещенията на културната институция, като ще научат интересни неща за този музикален жанр от своите домакини.

Децата ще видят част от подготвителния период  на оперния триптих „Парадокси” със артист–солисти, режисьор, диригент, корепетитор, сценограф, технически персонал. Предстоят скоро и премиерите на оперния триптих „Парадокси“ по музика на Парашкев Хаджиев и либрето на Петко Райков, по мотиви от разкази на О’Хенри.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини