Съветници от БСП: Няма задкулисие по казуса с аквапарка, колеги извличат политически дивиденти!

Съветници от БСП: Няма задкулисие по казуса с аквапарка, колеги извличат политически дивиденти!

Групата съветници от БСП в Общински съвет-Благоевград излязоха с нарочна позиция. Тя бе провокирана от дадената вчера от съветниците от Местна група - Ясен Неделчев и д-р Теодор Велчев, пресконференция относно съдбата на концесионния договор за аквапарка.

Според направените изявления, основната причината за отлагане вземането на решение от ОбС-Благоевград за прекратяване на концесионния договор е изразеното от Гергана Янчева и други съветници мнение, че прибързаното решение може само да влоши ситуацията и да доведе до значителни имуществени санкции за общината, като страна по този договор.

Представяме ви позицията на съветниците от БСП без редакторска намеса:

За същите колеги, а и за обществеността в Благоевград, ще припомним, че изготвеният през 2019 г. правен анализ не е актуален към днешна дата. В същия са предложени няколко варианта за прекратяване на договора, като през 2019 г. ОбС-Благоевград взе решение и избра варианта, според който се очаква да няма неблагоприятни последици за общината, а именно: поради прекратяване на дружеството-концесионер.

В изпълнение на решението на ОбС Общината е предприела надлежни действия и със съдебно решение дружеството е прекратено и е открито производство по ликвидация. Вярно е, че тази процедура е тежка и дълга. Но тъй като тя е в ход, предприемането на нови действия и позоваването на ново правно основание за прекратяване изисква задълбоченост и актуализация на правния анализ.

Не е истина, че ние пречим на прекратяването, след като на сесията през месец август сме подкрепили и гласували „ЗА“ предложението на Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол за предприемане на действия в тази насока.

Не е истина, че правният анализ е актуален. Не е актуален. Прибързаността ще ни въвлече в сложни юридически казуси и би могла да доведе до значителни вреди за общината.

Не е истина, че предложението на Гергана Янчева за отлагане за следваща сесия и актуализация на правния анализ, подкрепено от мнозинството в Общинския съвет, е завоалирано задкулисно намерение. В своите действия като общински съветник вече 7 години същата борбено и почтено отстоява интересите на жителите на община Благоевград и като съветник от групата на БСП винаги е подкрепяла това, което е добро и правилно за хората и общината.

Грозно и недостойно е общински съветници, в стремежа си да правят политика и извличат дивиденти, да обвиняват свои колеги в задкулисие и нечисти икономически намерения!

Защото, когато много се бърза, често пъти се оказва, че има причина, различна от афишираната!

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини