Училищата в Банско на шест за 15 септември, деца от 9 държави ще учат в курорта

Училищата в Банско на шест за 15 септември, деца от 9 държави ще учат в курорта
Снимки: Община Банско

Училищата в община Банско започват новата учебна година с отлично подготвена материална база, пълен преподавателски състав и нетърпеливи за училище ученици.

Географската палитра в училищата в община Банско и тази година е пъстра. Заради добрите условия за образование тук деца от 9 чужди страни ще научат най-напред в живота си буквите от българската азбука. Сред 118-те първолаци има граждани и поданици на Великобритания, Руската федерация, Съединените щати, Португалия, Испания, Гърция, Германия, Франция и Китай.


Вчера председателят на Общинския съвет - Димитър Русков, зам.-кметовете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски и секретарят на Общината - Иван Докторов, посетиха всички учебни заведения в общината и пожелаха на учителите и училищния персонал „На добър час”. Те връчиха ценни символни подаръци - национални трикольори и флагове на Банско, които ще бъдат издигнати на пилоните в училищните дворове на 15 септември.

Подготовката за учебната година в община Банско започна преди месеци и в първия учебен ден всички ученици от началните, основните и средните училища и професионалните гимназии в Банско, Добринище и село Места ще влязат в ремонтирани и обновени училищни сгради, физкултурни салони и дворове. Навсякъде са осигурени дезинфектанти и предпазни средства, предприети са превантивни мерки и са изработени протоколи за действие в епидемиологична обстановка.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини