Корнелия Нинова: Вие направихте промяната в БСП необратима, нека направим промяната в България необратима!

Корнелия Нинова: Вие направихте промяната в БСП необратима, нека направим промяната в България необратима!
Корнелия Нинова, снимка: БСП, пресцентър

Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история - да направим пряк избор на председател. Тя го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете на партията показаха, че БСП е най-демократичната модерна лява европейска партия, това заяви днес на пресконфренция новият стар лидер на социалистите - Корнелия Нинова.

Според нея във вчерашния ден се доказа, че БСП е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура - сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно, направи показно как се правят избори. В над 1000 секции с участието на над 8000 души, без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи да предадат изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна - наистина показахме много висока организационна и институционална култура.

"Поздравявам ви, другари, които, освен в Централната комисия по прекия избор, и по места участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно за това, което показахте, че можем.

Високата избирателна активност, близо 70%, е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите ме 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидира и е единна. Всички внушения, че БСП се разцепва и се раздира от противоречия, просто приключиха във вчерашния ден", каза още Нинова.

Партията доказа, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция и единение за един човек. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Тя припомни какъв е той - чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера е бил за това. И нейният ангажимент към хората, които я подкрепили, е да продължи този курс на партията.

"И сега искам да кажа най-важното нещо: възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача- да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти", така завърши емоционалното изказване на Корнелия Нинова.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини