Община Симитли ще финансира участието на Владимир Димитров на Европейското по бодибилдинг

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Балканският шампион по бодибилдинг Владимир Димитров, който е родом от село Полето, получи подкрепата на кмета на Симитли - Апостол Апостолов. Градоначалник обеща Общината да финансира участието му на Европейското първенство по бодибилдинг и фитнес – мъже, жени, младежи и ветарни.

Това първенство е най-голямото събитие по бодибилдинг в Европа. То ще се състои следващата седмица, от сряда / 16.09.2020 г. / до неделя / 20.09.2020г. / в Санта Сузана – Испания, където се намира и централата на Международната федерация по бодибилдинг и фитнес.

Националният отбор, който ще представлява България, се състои от 6 състезатели – 5-ма мъже и 1 жена, като всеки един задължително е преминал през квалификация, за да представлява националния отбор на Балканско и Европейско първенство.

Преди две седмици Владимир Димитров от Полето участва на Държавния турнир по бодибилдинг – „Хеброс“, където спечели първото място и си завоюва участието на Балканското първенство по бодибилдинг в Румъния. Седмица след това той замина и се завърна като балкански шампион по бодибилдrнг, което пък му гарантира място на Европейското първенство.

Интересното е, че Влади е дебютант, който още в първото си състезание побеждава много по-опитни от него състезатели. Въпреки краткия опит и малкото време за подготовка, на Балканското първенство той безапелационно завоюва златото.

 Влади заминава за Испания във вторник, където ще се бори за европейското злато в категория до 70 кг. Неговото участие е в събота.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини