Нова Зеландия планира да пусне на пазара месо от коноп

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Базираната в Нова Зеландия компания за алтернативни протеини Sustainable Foods планира да пусне на пазара месо от коноп през 2021 година. Новият продукт ще се произвежда от местни сортове канабис и ще се преработва в частна водноелектрическа централа, пише agrozona.bg.

Конопено месо ще се продава под търговската марка на The Craft Meat Co. Тази фирма вече въведе редица билкови продукти, включително мляно месо, хамбургери, колбаси и готови ястия.

„Повечето от нашите продукти вече съдържат малко коноп заради хранителните му стойности. Новата алтернатива на месото обаче ще използва конопа като основа ”, заяви Киран Рей, съосновател на Sustainable Foods.

В допълнение, месото на основата на коноп ще съдържа и много високи нива на диетични фибри, до 19% от препоръчителния хранителен прием. Това е значителна полза, която не може да бъде получена от традиционните животински меса или от много други растителни видове.

Sustainable Foods обяви, че си партнира с производителя на медицински канабис Greenfern Industries. Тази компания разполага със собствена водноелектрическа централа с язовир и генератор, който ще обработва и произвежда продукти, като значително увеличава устойчивостта на процесите.

Опаковките за новия продукт също ще бъдат възможно най-екологични. Произвежда се с помощта на сертифициран целулозен материал Forest Stewardship.

„Там, където е необходима пластмаса, си партнирахме с друга новозеландска компания„ Flight Plastics “, за да създадем рециклиране в затворен кръг в Нова Зеландия. Ако все още не сме в състояние да премахнем напълно пластмасата, трябва да поемем отговорност за това “, подчертават от Sustainable Foods.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини